fejléckép

Héttenger

Maklári Tengerész Múzeum

A múzeumot Dobozi Gábor, hajdani tengerész kollégám hozta létre, akivel többször hajóztam a M/S Csokonai tengerjáró fedélzetén. Nézzük, mit ír a honlap bemutatkozó oldalán:
A múzeum megnyitásával egy stabil alapot kívántunk létrehozni, ami jó alapfeltétele a további aktív gyűjtőmunkának. A látogatók minden észrevételét örömmel vesszük, hiszen több szem, többet lát alapon építő jellegű változtatásokat tudtunk és tudunk a jövőben megvalósítani. Tehát arra bíztatunk mindenkit, hogy továbbra is mondja el kritikáit, ötleteit, amik révén ha cseppet is, de előbbre tudjuk vinni a honi tengerészet ügyét. Fontosnak tartjuk megemlíteni a Magyar Tengerjáró Hajók érem sorozatot. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy hazai viszonylatban a színezüst alapanyag magas költsége gátolja, hogy szélesebb körben elterjedjenek az eddig kiadott érmék, ezért a bronz-változat kidolgozása folyamatban van.

Amit a Hírek menüpontban olvastam:
Július 15.-én Dancs Ildikó festőművész befejezte „Mikluho Maklaj partraszállása Pápua Új-Guinea szigetén” cimű falfestményét. A kép így elérte a 35 méteres hosszúságot.

Befejeződött a ” Bagolyvár pagoda” építése. Szeptember 06.-án megrendeztük a hivatalos átadó ünnepséget. A létesítmény immár fogadóképes.


Róbert Laci bácsitól kaptunk egy hőn áhított hajótestet. Le is szállította a pagoda mellé. Ezúton is szeretnénk köszönetünket kifejezni önzetlen segítségéért. A hajó felújítása a gyűjteménymegnyitás után lehetséges, ahogyan anyagi erőnk engedi. Igazi múzeumi tárgy - a hajó valamikor a Kaszpi-tengeren teljesített szolgálatot, a helyi milícia ikra-tolvaj elfogó hajója volt.A múzeum díszkertjének létesítése is befejeződött. Köszönet az Omya Kft.-nek aki hatalmas és csodálatos kalcit kristályt és két szép sziklát adományozott a múzeumnak !
Fel↑